لیفتراک و انواع آن

لیفتراک و انواع آن

لیفتراک و انواع آن

به وسیله کوچکی که مجهز به یک جفت شاخک بر روی پلت فرعی است لیفتراک می‌گویند. از لیفتراک و انواع آن برای جا به جایی و بلند کردن اجسام سنگین استفاده می‌شود. که گزینه مناسبی برای استفاده در کارگاه‌ها، انبارها و دیگر مکان‌های صنعتی برای جا به جایی اجسام سنگین هستند.

بر روی لیفتراک صندلی تعبیه شده که اپراتور برای کنترل و هدایت ماشین بر روی آن قرار می‌گیرد. استفاده از این ماشین در صنایع هر روز در حال افزایش است. از این ماشین برای جا به جایی بار با وزن بالا استفاده می‌شود، اما حداکثر وزنی که می‌تواند جا به جا کند توسط کارخانه سازنده تعیین می‌گردد.

انواع لیفتراک که در صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد بر اساس نوع موتور و سوخت مورد استفاده به چهار دسته لیفتراک بنزینی، برقی، دیزلی و هیبریدی تقسیم می‌شوند. در خرید این ماشین می‌بایست به ایمنی، کارایی، برند و کارخانه سازنده، گارانتی و پشتیبانی محصول دقت کرد.

این ماشین‌ها بر اساس وزن باری که جا به جا می‌کنند به 5 دسته تقسیم می‌شوند:

لیفتراک برای حمل بار تا 3 تن

لیفتراک برای حمل بار از 3 تا 4 تن

لیفتراک برای حمل بار از 4 تا 6 تن

لیفتراک برای حمل بار از 6 تا 9 تن

لیفتراک برای حمل بار با وزن بالای 9 تن

قبل از استفاده، باید آن را مورد بازرسی قرار داد. پس از بازرسی اطلاعات در فرم مربوطه ثبت شود. خرابی‌ها، اقداماتی که به منظور تعمیر و نگهداری ماشین انجام می‌شود همگی باید در فرم بازرسی ماشین وارد شوند.

اجزای اصلی تشکیل دهنده لیفتراک و انواع آن

بدنه

اتاق راننده

دکل

محافظ سقف

چرخ‌ها

شاخک

تکیه گاه شاخک

نگهدارنده بار

وزنه تعادل

تجهیزات هشداردهنده ایمنی

ملحقات لیفتراک

ساید شیفت

رول گیر

عدل گیر

بلوک گیر

کارتن کلمپ

فورک پوزیشنر

از سیلندرهای هیدرولیکی و زنجیر غلطکی نیز برای باربرداری استفاده می‌شود.

اجزای لیفتراک

بر روی این ماشین نمایشگر و کنترل کننده سرعت وجود دارد. که با استفاده از این تجهیزات راننده می‌تواند حرکت و عملکرد آن را در حین انجام عملیات کنترل کند.

لیفتراک با توجه به اینکه قادر به جا به جایی بار تا حداکثر چه وزنی است برای جا به جایی بار استفاده می‌شود و می‌تواند بار را تا ارتفاع مشخصی بالا و پایین ببرد. برخی از آن‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که می‌توانند در مکان‌های ناهموار حرکت کنند.

لیفتراک حتما باید فرمان داشته باشد تا بتوان آن را در هنگام جا به جایی جهت داد. این قابلیت سبب می‌شود تا در گوشه‌های تنگ نیز بتوان به لیفتراک جهت داد.

اپراتور ماشین باید دوره‌های آموزشی برای رانندگی با لیفتراک را گذرانده و گواهینامه مربوط به آن را دریافت کرده باشد.

هر ماشین مشخصات مختص به خود را دارد، تا بتواند بار را بدون هیچگونه مشکلی و با حفظ ایمنی کامل جا به جا کند. این مشخصات توسط کارخانه سازنده بر روی پلاک آن درج شده است.

کاربرد لیفتراک

از این ماشین در انبارهای بزرگ و مکان‌های ساختمانی استفاده می‌شود. مزیت آن نسبت به بالابر قیچی، حمل و جا به جایی بارها با وزن بالا با حفظ موارد ایمنی و بدون خطر واژگونی است. اگر راننده با کار با لیفتراک آشنایی نداشته باشد و آموزش‌های لازم را ندیده باشد باعث بروز خسارات سنگین و حوادث ناگوار خواهد شد.

از آن برای بلند کردن مصالح ساختمانی و انتقال آن به محل دیگرنیز  استفاده می‌شود. علاوه بر این در کارگاه‌ها علاوه بر جا به جایی و بالا و پایین بردن اجسام سنگین می‌توان برای بارگیری کامیون‌ها از آن‌ها استفاده نمود.

لیفتراک‌های دیزلی برخلاف برقی سر و صدای زیادی دارند و میزان آلودگی تولیدی آن‌ها نسبت به موارد برقی و هیبریدی بیشتر است. اما مزیت آن‌ها آسانی تامین منبع انرژی است. لیفتراک برقی با محیط زیست بسیار سازگار بوده و آلودگی صوتی و محیطی ندارد. اما برای جا به جایی بارهای بسیار سنگین که در فضاهای بزرگ حمل می‌شوند، تامین برق آن‌ها با دشواری و مشکلاتی مواجه است.

  قطعات مورد استفاده در لیفتراک

شاسی دستگاه: پایه آن شاسی است. که مهمترین قطعه ماشین به حساب می‌آید. اجزای دیگر مانند وزنه‌ها و … به آن متصل می‌شوند.

وزنه تعادل بار: در عقب این دستگاه وزنه‌ای از جنس چدن قرار دارد. هدف از قرار دادن این وزنه در عقب حفظ تعادل ماشین در زمان بلند کردن بار است. در لیفتراک‌های برقی از باتری به عنوان وزنه تعادل استفاده می‌شود.

منبع تغذیه: با توجه به نوع موتور ماشین نوع سوخت آن تعیین می‌شود. این سوخت می‌تواند برقی یا احتراقی باشد.

کرییچ: به پایه‌ای که شاخک به آن متصل شده است گفته می‌شود. که موجب حرکت عمودی بر روی ریل‌ها می‌شود.

دکل: ریلی عمودی که در راستای آن در جهت بالا و پایین جا به جا می‌شوند و شامل ریل، زنجیر و غلطک می‌باشد.

ایمنی در استفاده:

هر لیفتراکی روزانه قبل از استفاده می‌بایست توسط اپراتور کنترل شود.

سلامت شاخک‌ها هر روز بررسی شود و اطمینان حاصل شود که سالم هستند.

آب رادیاتور بررسی شود.

روغن موتور چک شود.

از محکم بودن پیچ چرخ‌ها اطمینان حاصل شود.

چرخ‌ها و فشار باد آن‌ها بررسی شود.

فرمان، ترمز دستی و بوق باید چک شوند.

از سلامت و کارکرد صحیح سیستم هیدرولیک اطمینان حاصل شود.

در لیفتراک گازسوز سیلندرهای گاز و شیلنگ‌های آن بررسی شود.

انواع لیفتراک

لیفتراک هیبریدی: از سوخت ترکیبی و یا هیبردی برای تامین انرژی مورد نیاز خود استفاده می‌کند. منظور از سوخت ترکیبی، ترکیبی از سوخت‌های فسیلی و برق است. این امر باعث می‌شود تا عملکرد دستگاه بیشتر شود و آلایندگی ناشی از مصرف سوخت فسیلی به حداقل برسد.

لیفتراک دیزلی: منظور از لیفتراک دیزلی همان لیفتراک گازوئیلی است. برای جا به جایی بارهای با وزن بالا بسیار مناسب هستند. زیرا قدرت و بازدهی آن‌ها نسبت به دیگرماشین‌ها بیشتر است.نیروی محرکه قوی و انجام جا به جایی‌های سنگین و پرحجم از ویژگی‌های بارز این ماشین است.

لیفتراک بنزینی: به ماشینی اطلاق می‌شود که سوخت آن بنزین است. نسبت به دیگر ماشین‌ها بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد و بالتبع تولید آن بیشتر از موارد مشابه است.

لیفتراک برقی: از برق برای تامین انرژی خود استفاده می‌کنند. سر و صدای آن نسبت به انواع دیگر کمتر است. علاوه بر این میزان آلودگی آن نیز کمتر است. از همین رو برای استفاده در محیطی که سلامت محیط مهم است و نباید در فضا دود ایجاد شود مناسب هستند.

لیفتراک 3 تن دوگانه سوز:

یکی دیگر از لیفتراک و انواع آن، لیفتراک 3 تن دوگانه سوز است. در ساختار لیفتراک‌ها معمولا از موتور قوی با عملکرد بالایی استفاده می‌شود. یکی از برندهای معروف و پر استفاده برند NISSAN است. این موتور از مدل k25 و ساخت کشور ژاپن می‌باشد. این موتورها در ساختار لیفتراک‌های معروف دنیا استفاده می‌شود. که با شرایط آب و هوایی مختلف از جمله ایران سازگار هستند. سوخت لیفتراک 3تن دوگانه سوز گاز یا بنزین است. کیت گاز معمولا از برند IMPCO بوده که از بهترین برندهای سازنده کیت است. در هنگام استفاده از گاز به عنوان سوخت کیفیت بالایی داشته و در عملکرد ماشین خللی وارد نمی‌کند. می‌تواند بارهایی با حداکثر ظرفیت 3 تن را جا به جا کند. نسبت به لیفتراک‌های دیزلی آلایندگی کمتری داردو در محیط‌های سرباز و یا سربسته با تهویه مناسب استفاده می‌شوند. در حالتی که از گاز به عنوان سوخت استفاده می‌کنند، نزدیک به لیفتراک‌های برقی محسوب می‌شوند.

ویژگی‌های لیفتراک 3 تن دوگانه سوز

·        انتقال الکتریکی هیدرولیکی توسط تکنولوژی TCM. جا به جایی لیفتراک به سادگی انجام می‌شود. تنها با یک انگشت می‌توان لیفتراک را به عقب و جلو جا به جا کرد.

·        سیستم هیدرولیک ژاپن، با شیر و پمپ

·        استفاده از چرخ دنده

·        مبدل

·        چراغ LED، با کیفیت مناسب و دوام طولانی

·        استفاده از مخزن آب مایع، با تابش گرمایی بهتر

·        بالا بردن بار تا ارتفاع 3الی 6متر

·        دکل 2 الی 4 کشو

·        کانتینررو

·        ساید شیفت

·        فیلتر دوبل

·        صندلی ارگونومی

·        شفت جانبی دو ردیف جلو

·        تایر جامد

·        دو فیلتر هوا

·        اگزوز عمودی

·        چنگال

·        کابین

 

سخن پایانی

شرکت صنعت ماشین با بیش از 10 سال سابقه افتخار فروش محصولات دیگری از جمله  جک پالت، جرثقیل سقفی، لیفتراک،خرید استاکر، بالابر ثابت، سازه جرثقیل سقفی ، بالابر نفری ، بالابرتعویض روغن، اجاره لیفتراک، لیفتراک دستی، تعمیر لیفتراک، استاکر با بهترین کیفیت برای مشتریان خود دارد.